Strandbag

Min kjære syklubbvenninne Line hadde ifjor sommer den lekreste STRANDBAGEN på stranden i vårt ferieparadis på Hallangen, Nesodden. En stor, deilig bag i spreke farger som rommet det meste av nødvendigheter til en vellykket dag på stranden. Jeg ble veldig nysgjerrig på hvor hun hadde kjøpt den, og da kunne hun fortelle meg at den hadde hun sydd helt selv. På et av vårens symøter da vi kunne kjenne på luftdraget at sommeren nærmet seg, hadde vi sying av strandbag på symøte-agendaen. Jeg hadde kjøpt meg et voksduk på Åhléns i grått med påtegnede hus tett i tett. De andre syklubbvenninnene min hadde også voksduk men alle med forskjellig design, og dermed ble alle strandbagene veldig forskjellig selv som grunnoppskriften var akkurat den samme. I tillegg til voksduk trenger man symaksin, sytråd og ca 5m skråbånd. Jeg hadde selvfølgelig ikke nok skråbånd, så tusen takk Line for at du kunne låne meg en del meter. Strandbagen ble suveren.

Etter min første strandbag har jeg sydd mange flere, men jeg har valgt å sy dem litt mindre og med fargerike stoffer både på utsiden og innsiden. Jeg har valgt å kjøpe voksduk på Stoff&Stil. Der har de mye å velge i og ikke minst sukkertøyaktige morsomme farger. Noen har jeg gitt bort i gave og noen har jeg solgt.

2013-04-24 12.11.18-1

I tillegg kan man hvis man vil i fórstoff klippe ut til å lage mobillomme og eventuelle andre lommer som man syr på fóret før montering.

Det er som regel litt stoff igjen etter at strandbagen er ferdig sydd, og da kan har jeg moret meg med å sy pung og iPad etui i samme stilen som strandbagen. For man må jo ha både penger, leppestift og pad med på stranda, ikke sant..?!

2 thoughts on “Strandbag”

    1. Det å lære av hverandre og inspirere hverandre er det som for oss til å bli både flinkere og bedre mennesker. Du Helle inspirerer meg titt og ofte, både med håndarbeid og væremåte. Takk. Klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.