House of cards

2 sesonger med House of card ble sett på rekordtid her i huset. For en fantastisk serie. Tom kom hjem med DVD boksen med sesong 1 for noen uker siden. Må innrømme at jeg var ganske lunken til hele opplegget med å benke meg foran tv’n for å se episode etter episode med en amerikansk serie, men etter første episode var jeg bitt av basillen og vi “jobbet” oss raskt gjennom hele sesong 1. Da ble det litt “løp og kjøp” tendenser her hjemme, og sesong 2 var straks i hus. Nå har vi sett alle 26 espisodene og jeg gjelder meg allrede til sesong 3 som jeg har lest på nettet kommer i februar 2015.

Det mest fasinerende med serien syns jeg er Frank Underwood (Kevin Spacy) sin evne til å nå sine mål (vil bli president – koste hva det koste vil) og ikke minst hans evne til å forhandle. Der andre kun ser en liten boks som forhandlingsmulighetene ser han et helt univers. Her har jeg og mange med meg mye å lære. Det som ikke er verdt å lære er hvordan han går over lik for å komme fram til målet.

Og så er det Claire Underwood (Robin Wright). En utrolig rolig og sterk kvinne. I tillegg til hennes fasinerende personlighet liker jeg også veldig godt hennes garderobe. For noen fantastiske antrekk – kjoler, skjørt og skjorter. Hun bruker aldri strømpe og går alltid i høye heler (evt barbeint). Jeg skal se om jeg kan få “copy-cat”e meg noen av hennes antrekk.

Stylist.co.uk har en artikkel om Underwood (Robin Wright) og hennes stil og antrekk. Small Screen Style – House of cards. Helt klart ikke bare jeg som lar meg fasinere.

Til tross for at dette er en serie som er laget spesielt til Netflix syns jeg det er interessant at NRK har en lang artikkel om serien. NRK sin artikkel om House of cards – Virkelighetens politiske korthus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.