Plommesyltetøy

Har vært så heldig å få en helt fantastisk oppskrift på plommesyltetøy av en venninne i nabolaget. Litt anderledes måte å lage syltetøy på enn hva jeg er vant til fra før. Mye lenger koketid enn normalt, men syltetøyet smaker utrolig godt. Dette er helt klart blitt min favoritt. Nå er hele kjøkkenbenken full av glass fylt med plommesyltetøy.

Maries plommekos:  1,5kg plommer (ca 50stk), 1 dl vann, 1 kg sukker, 2 pressede sitroner, kanel etter ønske

Skyll plommene. Hell i 1 dl vann. Kokes under lokk 1/2 time. Ta ut alle steinene. Tilsett sukker og sitron. Kokes uten lokk i ca 55 min. Skum av, ikke for høy varme.

 

2 thoughts on “Plommesyltetøy”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.