Helg og lukten av nybakte boller

Det er fredag ettermiddag og jeg har bakt boller! Familien er i fornøyd – ikke ofte dette skjer. Derfor er det ekstra kjærkomment. Jeg fant oppskriften i min favorittkokebok “Helt enkelt” av Ingrid Espelid Hovig. Ser at boken på nettsiden bokelskere.no har fått terningkast seks, og den vurderingen er jeg helt enig i 😉 Fantastisk kokebok med oppskrifter for mat for hverdagslivet. Fr. Hovig gir meg alltid “en hjelpende hånd” i matlagingen. Takk.

I og med at familien ikke er bortskjemt med bakst velger jeg alltid de gangene jeg baker å bruke smør, helmelk og lik mengde sukker som i oppskriften. Smaker best. Prøver også å være så gjerrig jeg kan med melet slik at deigen er litt klissete. Da syns jeg bollene blir luftige og gode.

Minstemann tok med boller bort til bestekompisen og vi andre spiste noen hver, og svisj så var alle 16 bollene borte. God helg!

Reparere klær

I ettermiddag har jeg reparert klær: to par joggebukser med hull på knærne, en revnet lomme på et par kakibukser, en bokser (!) og lagt opp et par bukseben. Det virker jo litt meningsløst å bruke tid på å reparere relativt billige barneklær, men det føles godt å sy i noen sting og så er det like fint igjen.  Plaggene kan nå brukes i flere måneder til håper jeg. Dette er nok i god stopshop ånd.  Takk for inspirasjonen 🙂

 

Taushetens konsekvenser av Linda Olsson

Jeg har lest TAUSHETENS KONSEKVENSER av Linda Olsson – jeg syns dessverre dette var en gørr kjedelig bok 🙁 For noen år siden leste jeg en annen bok av Olsson, LA MEG SYNGE DEG STILE SANGER. En helt fantastisk bok. Gjennomført nydelige beskrivelser av vennskap og menneskeskjebner. Terningkast seks. Derfor hadde høye forventninger til boken Taushetens konsekvenser,  men dette ble et magaplask dessverre. Jeg syns den var utrolig langdryg og kjedelig. Den har fått bra annmeldelser, men den falt dessverre ikke i smak hos meg. Kanskje jeg prøver meg på nytt en annen gang og forhåpentligvis har jeg en annen mening om boken da.

Plommer

Vi har to trær i hagen som i år bugner av plommer. I fjor tror jeg vi totalt fikk 5 plommer. Utrolig hvordan dette varierer fra år til år… I dag har jeg laget plommesyltettøy av gule plommer. To forskjellige varianter; en med kanelstang og en med chilli og ingefær. Min umiddelbare favoritt ble chilli og ingefær, mens min snille mann sa at han likte begge to like godt 😉 Neste gang skal jeg prøve med stjerneanis, det har jeg tro på blir godt.