“Yrsa” jakke i perlestrikk fra Leila Hafzi sin nye strikkekolleksjon

Nytt stikkeprosjekt er i hus! Det er bra for nå begynner høsten og nærme seg og da starter også syklubb-kveldene opp igjen 🙂 Sist syklubb skravlet jeg bare og gjorde ikke noe håndarbeid mens de andre flittig strikket i vei, men nå er jeg klar. Jeg skal strikke en supersøt jakke fra kolleksjonen til Sandnes garn og Leila Hafzi. Strikker den i grå, akkurat slik som modellen. Garnet er Alpakka Ull og Suri Alpakka til kantpynten.

Fant tilfeldigvis en artikkel om Leila Hafzi og hennes strikke kolleksjon på www.henne.no Norsk strikk fra Leila Hafzi Utrolig mange fine modeller, og ikke minst mange helt fantastiske bilder.

Men se på dette bildet her. Helt nydelig, men hva er greia med å sitte truseløs i et ishav?! Kulthet foran alt. Kanskje neste års kolleksjon blir ulltruse og longs…

Leila_SandnesGarn_Grotli2

 

 

Nasjonal strikkekveld på NRK

Fredag 1.nov kom NRK på banen igjen med et nytt sakte-tv konsept; nemlig nasjonal strikkekveld. Jeg (som tydeligvis mange andre strikkeglade) benket meg foran tv´n med strikketøyet klart. Først via Norge Rundt og så videre over på NRK2. Forsøkte i god 2013-stil å multitaske, dvs jeg strikket, så på tv og la inn bilder på Instragram med #nrkstrikk og #nasjonalstrikkekveld. Morsomt 🙂

Gjennom hele kvelden kom det små snutter med “Lær å strikke”. Det jeg ble mest inspirert av var en genser som var strikket fra toppen og ned, med raglandfelling og uten montering. Dette syns jeg så veldig morsomt og utfordrende ut, og det blir helt klart mitt neste prosjekt. Morsomt å prøve noe jeg aldri har gjort før, og jeg må nok mane meg opp med Pippi sine ord: “Dette har jeg aldri gjort før så det kan jeg helt sikkert.”

Etter å ha “vært med på” nasjonal strikkekveld har jeg konkludert med at det er fantastisk mange flinke og kreative strikkere i dette fine landet. Det visste jeg jo fra før men etter å ha sett på dette programmet er jeg blitt ydmyk – så mange fantastiske prosjekter som ble vist frem både på TV og Instagram! Jeg nøyet meg med å strikket en lue. Brukte Dropsmønster 150-43 “Gotland” fra Drops Desing, men modifiserte oppskriften noe. Strikket luen av garnet Alpaca (color 4305, jeansblå) og brukte pinne nr 2,5.

NRK sin strikkeskole “Lær å strikke” av Unni Cathrine Eiken: Å strikke en genser fra toppen og ned (begynner 19min50sek inn i denne videoen). 1) Finn en genser du har i skapet som du liker og som passer godt 2) Ta et litt romslig mål av halskanten med et målebånd 3) Strikk en prøvelapp med det garnet og de pinnene du ønsker å bruke, og tell hvor mange masker som går på 1ocm 4) Strikk en halskant med maskeantallet du har regnet deg frem til 5) Marker hvor raglandøkningene skal være. Maskeantallet delt på 2. Sett av 1/4 av maskeantallet til hver erme, og 3/4 til for- og bakstykke 6) Øke i bærestykke på annenhver omgang på de fire raglandpunktene 7) Måle bærestykke opp mot den genseren du har brukt som mal, oog sjekker at raglandøkningen treffer ca rett under ermen på gensermalen 8) Før du begynner å strikke bolen legger du opp noen masker  under hver arm, dette for at ermene ikke skal bli for trange 9) Resten av bolen strikker du rundt nedover 10) Når du har strikket ferdig bolen plukker du opp noen masker fra bolen under ermet og du kan begynne å strikke ermet 11) Mens du strikker feller du jevnt midt under ermet 12) Når begge ermene er strikket er genseren ferdig. Av materialer trenger du garn og 4 stk rundpinner (2 små og 2 store).

 

Hekling = gresk for meg…

I en god stund nå har jeg stikket på en genser. Mønster fra Drops Design nr 94-15 med jeansblått garn. En supermyk genser som jeg lenge har gledet meg til å bruke. Flaks at den ble ferdig akkurat til høsten begynte 😉

Men etter å ha montert i ermer, festet alle tråder og strikket på hals leser jeg nederst på oppskriften: “1 fm i første m, x 3 lm, hopp over 1 m, 1 fm i neste m.” Dette er som gresk for meg. Jeg spurte min håndarbeidsglade tante om hjelp og hun viste meg hvordan. Ikke så vanskelig som det først så ut til, men jeg blir nok ingen hekler… Genseren er uansett endelig ferdig – nå også med egenheklet kant rundt halsen 🙂 Klar for neste prosjekt.