Din alltid av Gøhril Gabrielsen

Én hendelse, ett øyeblikk som forandrer et helt liv. Et barn som føler seg i veien, oversett og til bry tar inngripen i en hendelse mellom foreldrene og det hele får et ureversibelt utfall.

Vi følger jenta gjennom hele livet. Først mens hun er enebarn og til tross for dette usynlig i foreldrenes liv, forelskelse og elskov. Så kommer det en lillebror inn i bildet. Han gråter og gråter og gjør hele familiedynamikken verre. Den fatale hendelsen skjer mens de er på ferie på en campingplass sør i Norge. Et par flytter inn i campinghytten ved siden av og flørting, utroskap og sjalusi begynner å ta alt fokuset. Dette eskalerer seg opp og den fatale hendelsen skjer mens mor og far krangler og jenta tar med seg gutten for å fjerne seg fra denne forferdelige familie dramaet. Gutten sklir ut av hendene hennes ute i skogen og han dør. Fra dette tidspunktet i boka følger vi skjebnene til hovedpersonen i boka, hennes søken etter kjærlighet som hun ikke klarer å ta imot samt samspillet mellom mor og datter. Forfatteren har skrevet utfallet over de neste tiårene med en spenning og nerve som inviterer meg som leser inn i  en nitrist tilværelse. Her er det ingen vinnere.

En fantastisk bok. Jeg sitter med et vondt sug i magen gjennom hele fortellingen. Jeg anbefaler den på det varmeste.

http://www.nrk.no/kultur/bok/anmeldelse-av-din-alltid-av-gohril-gabrielsen-1.12189665

Duck City av Lena Andersson

Duck City er beleiret. Fienden staves FEDME. Regjeringen har dratt i gang Operasjon Ahab for å bekjempe Den hvite hvalen med hjelp av overvåkning og strenge slankekurer. Men suget etter fett, sukker og salt er lønnsomt, og magnaten John von Anderson frityrsteker friskt videre i ly av uklare regelverk og mektige venner. Andersons nevø Donald D., som selv veier over 200 kilo, er ansatt i en av fabrikkene og er også den betydelig slankere von Andersons biograf. Som biograf kommer han i kontakt med så vel onkelens elskerinne Dolly som dissidenten og litteraturprofessoren Harold Bell; to sjeler som også tynges av den store hvite hvalen. Donald D, Dolly og professor Bell er alle problembarn for Operasjon Ahabs altoverskuende øyne. Spørsmålet er om de overhodet får plass i den ekstremslankende presidentens lette, nye verden.

En satirisk og samfunnskritisk bok som tar et oppgjør med politikken, helsemyndighetene, reklameindustrien og den generelle etikken og moralen i verden som undertrykkes etter jakten på rikdom, berømmelse og makt. Boken gir også et innblikk i menneskenes bestreben etter kontroll og ikke minst de fatale utfallene som blir resultatet når kontrollen glipper og grådighet, fråtseri etc tar over. Denne boken har virkelig fått meg til å tenke – ikke bare mens jeg leste boken, men også i etterkant. Anbefaler boken på det varmeste.

House of Cards – endelig er sesong 3 her!

27.feb-15 : dagen vi har ventet på. House of Cards sesong 3 slippes på Netflix og vi er klare 🙂 Netflix kontoen opprettet vi for en uke siden slik at det ikke skulle oppstå noen dataproblemer dagen serien ble sluppet. Ingen hindring – kun nytelse av råskapen i denne syke serien. Dette skal bli interessant. 13 nye episoder. 13 timer med et kynisk ektepar Underwood som går over lik for å nå sine mål. Frank er den eneste politikeren jeg vet om som ikke har noen politisk ideologi men som kun tar tak i hver sak med fokus på hvordan kan denne saken eller denne prosessen bidra til at han skal nå sitt eget personlige mål. Gleder meg til å sitte i sofa’n med Tom og se på disse drittsekkene ture fram på toppen av verden. Hvordan kommer det til å ende?

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/House-of-cards-Fenomenet-Claire-Underwood-7916446.html#xtor=EPR-31?elqTrackId=82719615c79242f3bbaf2355748c2827&elqaid=356&elqat=1

Carmen

Lørdag 1.november var mamma og jeg på Gimle kino og så på operae Carmen – ifm Live sendinger fra The Metropolian Opera i New York. For en fantastisk opplevelse. Både handlingen og sangerne kommer utrolig nær når opera overføres til kinolerret – kommer helt innpå alle sener, følelser og ansiktsutrykk. Selve operaen Carmen er veldig veldig bra, og det som krydrer det ekstra når man ser den på kino er jo at vi får være med bak senen med innblikk alle seneskifter og kulisser. For et maskineri!

Her er beskrivelse kopiert fra Den Norske Opera sin side: Sigøynerjenta Carmen snur livet opp ned for sersjanten Don José. Når han møter henne utenfor sigarettfabrikken hvor hun jobber, blir skjebnen hans beseglet. Han forlater alt det kjente og trygge: Jobb, familie og kjæreste, bare for å være nær henne. Dette er hovedingrediensene i Bizets opera. Det dreier seg om Sevillas femme fatale Carmen. Selveste Carmen. Vi har brukt klisjéordene. La oss bruke et par til: Verdens beste opera! Forførerisk musikk! Etter en heller mislykket premiere i 1875, ble Carmen på veldig få år den mest spilte operaen i hus over hele verden. Slik er det fortsatt i dag. 

Maya av Isabell Allende

Isabel Allendes roman Maya forteller historien om en 19 år gammel amerikansk jente som finner tilflukt på en avsidesliggende øy utenfor kysten av Chile etter å ha rotet seg inn i et liv bestående av narkotika, kriminalitet og prostitusjon. Der, i selskap med en som har overlevd tortur, en halt hund, og andre uforglemmelige karakterer, skriver Maya Vidal hennes historie, som omfatter forfølgelse av en gjeng leiemordere, politiet, FBI, og Interpol. I prosessen, avslører hun en fryktelig familiehemmelighet, kommer til å forstå betydningen av kjærlighet og lojalitet, og starter det største eventyret av livet hennes:. Reisen inn i hennes egen sjel.

En fantastisk bok. Herlige beskrivelser av mennesker som står Maya nær, deres liv og skjebne.

Stoner av John Williams

For en bok! Så nær og skjør. En ufiltrert beskrivelse av et liv. Et liv som i all hovedsak består av slit, nøysomhet, hardt arbeid, ensomhet, prinsippfasthet og stahet. Det er lite kjærlighet og varme, men det finnes pasjon – for litteraturen og universitetet, datteren samt en annen kvinne for en liten periode.

Jeg leste klarte ikke å legge fra meg boken. Leste den ferdig på to dager. En glede å bli med på denne reisen gjennom hele Stoners liv. Boken anbefales på det varmeste.

http://www.nrk.no/kultur/litteratur/stoner-av-john-williams-1.11808994

House of cards

2 sesonger med House of card ble sett på rekordtid her i huset. For en fantastisk serie. Tom kom hjem med DVD boksen med sesong 1 for noen uker siden. Må innrømme at jeg var ganske lunken til hele opplegget med å benke meg foran tv’n for å se episode etter episode med en amerikansk serie, men etter første episode var jeg bitt av basillen og vi “jobbet” oss raskt gjennom hele sesong 1. Da ble det litt “løp og kjøp” tendenser her hjemme, og sesong 2 var straks i hus. Nå har vi sett alle 26 espisodene og jeg gjelder meg allrede til sesong 3 som jeg har lest på nettet kommer i februar 2015.

Det mest fasinerende med serien syns jeg er Frank Underwood (Kevin Spacy) sin evne til å nå sine mål (vil bli president – koste hva det koste vil) og ikke minst hans evne til å forhandle. Der andre kun ser en liten boks som forhandlingsmulighetene ser han et helt univers. Her har jeg og mange med meg mye å lære. Det som ikke er verdt å lære er hvordan han går over lik for å komme fram til målet.

Og så er det Claire Underwood (Robin Wright). En utrolig rolig og sterk kvinne. I tillegg til hennes fasinerende personlighet liker jeg også veldig godt hennes garderobe. For noen fantastiske antrekk – kjoler, skjørt og skjorter. Hun bruker aldri strømpe og går alltid i høye heler (evt barbeint). Jeg skal se om jeg kan få “copy-cat”e meg noen av hennes antrekk.

Stylist.co.uk har en artikkel om Underwood (Robin Wright) og hennes stil og antrekk. Small Screen Style – House of cards. Helt klart ikke bare jeg som lar meg fasinere.

Til tross for at dette er en serie som er laget spesielt til Netflix syns jeg det er interessant at NRK har en lang artikkel om serien. NRK sin artikkel om House of cards – Virkelighetens politiske korthus

Silkekjole Katrin Uri

Rett før sommerferien var jeg på lagersalg hos Katrin Uri i Gabelsgate i Oslo. Det var så mange nydelige plagg å velge mellom der men jeg endte opp med å kjøpe to kjoler (en lang rosa og en silkekjole) og en silketopp med rosa “safari”mønster. Silkekjolen var det kun ett eksemplar av. Tror den egentlig kun var en prøvemodelle som var laget for å passe til en fotomodell. Kom greit inn i kjolen, men lengden derimot passet ikke for en kortvokst kropp som min. Jeg har derfor i dag lagt opp kjolen slik at jeg ikke skal snuble i den når jeg er ute og koser meg med et glass chabli og har finkjolen på 🙂

Det å jobbe med slik florlett materiale er ikke lett. Heldigvis fikk jeg hjelp av min syvenninne Helle til å nåle opp mens jeg sto modell. Da var det bare jobben med å sy. Tok litt tid men ble bra. Nå passer kjolen og jeg avventer nå bare en passende anledning til å ha den på.

2014-08-15 16.10.21 2014-08-15 16.11.482014-08-15 18.32.33

“Yrsa” jakke i perlestrikk fra Leila Hafzi sin nye strikkekolleksjon

Nytt stikkeprosjekt er i hus! Det er bra for nå begynner høsten og nærme seg og da starter også syklubb-kveldene opp igjen 🙂 Sist syklubb skravlet jeg bare og gjorde ikke noe håndarbeid mens de andre flittig strikket i vei, men nå er jeg klar. Jeg skal strikke en supersøt jakke fra kolleksjonen til Sandnes garn og Leila Hafzi. Strikker den i grå, akkurat slik som modellen. Garnet er Alpakka Ull og Suri Alpakka til kantpynten.

Fant tilfeldigvis en artikkel om Leila Hafzi og hennes strikke kolleksjon på www.henne.no Norsk strikk fra Leila Hafzi Utrolig mange fine modeller, og ikke minst mange helt fantastiske bilder.

Men se på dette bildet her. Helt nydelig, men hva er greia med å sitte truseløs i et ishav?! Kulthet foran alt. Kanskje neste års kolleksjon blir ulltruse og longs…

Leila_SandnesGarn_Grotli2

 

 

Jackie kjole / sommerkjole

I sommer var jeg innom Stoff&Stil en tur og på restebordet der fant jeg 1,5m med et helt fantastisk morsomt og fargerikt blomsterstoff. Tok stoffbiten samt fôrstoff i handlekurven, betalte og dro hjem til saks, knappenåler og symaskin 🙂 Hjemme fant jeg fram et mønster jeg har sydd etter før ved flere anledninger, og det med stort hell. En av kjolene er i et limegrønt linstoff. Det er en skikkelig sommerkjole – kan kun brukes når jeg er solbrun. Den andre er sydd i et Amy Butler stoff i fargene brunt og turkis. Skikkelig stilig stoff som gir et utrolig kult uttrykk i kjoleform.

Her er en artikkel som jeg har funnet på nettet vedr Jackie Kennedy og hennes kjoler. Fra MinMote.no : Jackie Kennedy – kvinnen som ble hele verdens stilikon I artikkelen har de samlet mange flotte bilder av Jackie Kennedy og hennes flotte kjoler og antrekk. Jeg liker spesielt godt den grønne med hvite blomster på som hun har på seg da hun posterte utenfor Taj Mahal

2014-08-14 16.01.05     2014-08-12 16.18.22-1